Θέσεις του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό

Σας παραθέτω κείμενο του ΕΠΑΜ που αποστάλθηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus το ποίο δημοσίευσε  τις απόψεις  κομμάτων  σχετικά με την μεταναστευτική τους πολιτική.

Συντάκτης Όθωνας Κουμαρέλλας , Β’ Συντονιστής της Π.Γ. του ΕΠΑΜ.

Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), προέχει η απελευθέρωση της πατρίδας, η λευτεριά του λαού. Τα υπόλοιπα έπονται. Πώς μπορεί η χώρα, δέσμια των Ευρωσυνθηκών, να λύσει το μεταναστευτικό; Διώχνοντας μαζικά τη νεολαία της στα ξένα; Εξαθλιώνοντας τα παιδιά της; Οι δοσίλογοι που κυβερνούν, εξευτελίζουν την εργασία και διαλύουν την κοινωνία, ομνύοντας μάλιστα στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και ανθρώπων. Ένα κράτος που έχει απεμπολήσει την κυριαρχία του και έχει καταστεί υποχείριο των αγορών, αδυνατεί, ακόμη και τυπικά, να φυλάξει τα σύνορά του. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας λαός ελεύθερος, αφέντης στον τόπο του. Πρέπει, λοιπόν, πρώτα και κύρια, να απαλλαγούμε από το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους, που προέκυψε με βασικό εργαλείο το ευρώ.

Θεωρούμε, ότι οι μόνοι που απολαμβάνουν τα «αγαθά» των ανοικτών συνόρων είναι οι τραπεζίτες, οι μαφιόζοι και εν γένει το μεγάλο κεφάλαιο. Οι εργάτες διακινούνται με όρους δουλεμπορίου και απίστευτης εκμετάλλευσης. Οι εξαθλιωμένοι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού ιστού στις χώρες προορισμού, ενώ δύσκολα ενσωματώνονται στις κοινωνίες υποδοχής. Προφανώς και δεν έχουμε τίποτε με τους μετανάστες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος κλπ. Δεν θα ανεχθούμε στο όνομα του ψευτοδιεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και λοιπών ιδεολογικών κατασκευών της Νέας Τάξης, την «ελεύθερη» αγοροπωλησία ανθρώπων, τη καταρράκωση κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά χέρια οι πλούσιοι και οι κατακτητές της πατρίδας.

Δεν θα φερθούμε στους ανθρώπους αυτούς διαφορετικά από όσο ευελπιστούμε και επιθυμούμε, να φερθούν οι γηγενείς άλλων χωρών στους έλληνες μετανάστες κι ενδεχομένως λαθρομετανάστες. Οι μετανάστες, θα πρέπει να διευκολυνθούν να μεταβούν στις πατρίδες τους, ή όπου αλλού επιθυμούν, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και τη καλυτέρευση των όρων ζωής τους. Το να επαιτούν, δεχόμενοι να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, μόνο αποτέλεσμα θα έχει την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, την αύξηση της εγκληματικότητας, την επώαση του «αυγού του φιδιού». Άλλωστε τα στρατόπεδα εξαθλιωμένων μεταναστών, αύριο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε στρατόπεδα εξαθλιωμένων ελλήνων αντικαθεστωτικών.

Όταν ο λαός ανατρέψει το καθεστώς και επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα, η καταγγελία των συνθηκών του Δουβλίνου, που έφεραν την Ελλάδα στη κατάσταση σκουπιδότοπου ανθρώπινων ψυχών, θα είναι από τις πρώτες ενέργειες. Ο αυστηρός έλεγχος των συνόρων επίσης. Οι μετανάστες θα πρέπει να διευκολυνθούν στην οικιοθελή αποχώρησή τους από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έμπρακτα συνδέουν το μέλλον τους και τη προοπτική τους με το μέλλον και τη προοπτική της πατρίδας μας, έχουν να προσφέρουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, εργαζόμενοι ως ελεύθεροι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στις σημερινές συνθήκες χρεοκρατίας, η στρεβλή προβολή διχαστικών θεμάτων εξυπηρετεί πρωτίστως το κατοχικό καθεστώς.

Ο. Κουμαρέλλας

Β’ Συντονιστής Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ.

Advertisements
 1. Γιατί τόση γενικολογία;
  Φοβάμαι ότι ενώ προσπαθείτε να ξεφύγετε από τις αντιλήψεις του ψευτοδιεθνισμού και της πολυπολιτισμικότητας από ένα σημείο και μετά, τα νερά θολώνουν ακόμα και για εσάς.

  Το μεταναστευτικό έχει άμεση σχέση με το δημογραφικό. Ποια είναι η θέση σας στο δημογραφικό;; Εννοώ όσον αφορά τη σύνθεση του πληθυσμού.
  Παρακολούθησα μία πρόσφατη ομιλία του κ. Καζάκη όπου είπε πως αν κάποιος θέλει να μείνει, καλώς να μείνει και θα πάρει την ιθαγένεια. Η ερώτηση είναι απλή. Αν αυτοί οι κάποιοι ανέρχονται σε 2, 3 εκατομμύρια και μάλιστα μουσουλμανικού θρησκεύματος, τι θα κάνει το ΕΠΑΜ;;

  Κατανοώ ότι η άμεση απεμπλοκή από το καθεστώς της δουλοπαροικίας καθώς και των ευρωσυνθηκών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και τα πράγματα ίσα κι όμοια είναι επιτακτική.
  Είναι όμως αυτό αρκετό;;

  Συγχωρέστε με αλλά εδώ χρειάζεται ένα όραμα το οποίο φοβάμαι ότι λείπει. Ένα όραμα το οποίο εναρμονίζεται με το πως η πλειοψηφία αυτού του Τόπου επιθυμεί να είναι η Πατρίδα του μετά από 50, 100 χρόνια και βάλε .. Το μεταναστευτικό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο δεν μπορεί να λυθεί στα ‘μισά του δρόμου’. Όταν η λύση του μεταναστευτικού είναι αποκλειστικά και μόνο συνδεδεμένη με τη λύση του οικονομικού, τότε φοβάμαι πως στα ‘μισά του δρόμου’ ‘λύνεται’. Και μετά τί; Αφήνεται ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί αυτά τα δύο να αλληλοσυνδέονται και να αλληλεπιδρούν το ένα πάνω στο άλλο (ειδικά αυτήν την εποχή) αλλά το μεταναστευτικό από μόνο του έχει σαφείς επιδράσεις πάνω στην κοινωνία οι οποίες φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στο οικονομικό σκέλος.

  Παρακολουθώ τις ομιλίες του κ Καζάκη ανελλιπώς και αν και μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, επί του πρακτέου και όσον αφορά στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Πατρίδα μας συμφωνώ στα περισσότερα. Φοβάμαι όμως παιδιά πως στο μεταναστευτικό με χάνετε απολύτως.

  Ευχαριστώ.

 1. Παράθεμα: Θέσεις του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό | ΕΠΑΜ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | επαμ αγιασ παρασκευης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: