ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ» ΜΑΡΑΘΩΝ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ξένη κατοχή και το εθελόδουλο στους ξένους δανειστές εγχώριο σύστημα εξουσίας με τους αντίστοιχους πολιτικούς του φορείς έχουν φέρει τη χώρα μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα. Το ΕΠΑΜ έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής της κατάστασης καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εντείνουν τη δράση τους μέσα στην ίδια την κοινωνία που ανδραποδίζεται συστηματικά. Πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, πόλη την πόλη, αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες, αφουγκραζόμενοι τα βάσανα, τους φόβους, ή τα όνειρα και τις επιθυμίες της ίδιας της κοινωνίας, οργανώνοντας έτσι το λαό, ώστε να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την τύχη τη δική του, των παιδιών του και της πατρίδας.

Τη στιγμή που, αργά αλλά σταθερά, οι αντιδράσεις της βάναυσα πληττόμενης κοινωνίας από το κατοχικό καθεστώς παίρνουν, όλο και πιο καθαρά, τη μορφή οργανωμένης πάλης κάποιοι άλλοι τον καλούν σε «ακτιβισμούς» και «δράσεις», παίζοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια…

Μέσα σ` αυτόν τον κυκεώνα των φιλόδοξων και εκ προοιμίου καταδικασμένων πρωτοβουλιών συμπεριλαμβάνεται και το ….«κίνημα» ΜΑΡΑΘΩΝ 2013 που, ξεκομμένα από την οργανωμένη πάλη καλεί σε ακτιβισμούς, δήθεν ανατροπής και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας, χύδην, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους και με εντελώς ανύπαρκτα προτάγματα, γελοιοποιώντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για αντίδραση στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής. Όπως αναφέρουν στη διακήρυξή τους, θέτουν ως ένα και μοναδικό στόχο «την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας….». Ποιοι είναι αυτοί, αλήθεια, οι θεσμικοί φορείς εξουσίας, που θα συμμετάσχουν; Με τους φανφαρονισμούς, τις γενικότητες και το κάλεσμα των «θεσμικών φορέων εξουσίας» εξευτελίζεται, στην πράξη, η αναγκαιότητα για ανατροπή του καθεστώτος, καθώς και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που απαιτείται για την εγκαθίδρυση ενός νέου γνήσια δημοκρατικού πολιτεύματος. Από την άλλη πλευρά, δεν μας λένε τίποτα για το χρέος, τη ξένη κατοχή και τη σταδιακή μετατροπή της χώρας σε υποσαχάριου τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια της ευρωένωσης. Οι πρωτεργάτες της «κίνησης» δείχνουν να αγνοούν τα απολύτως βασικά: Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία. Δίχως οργάνωση και σχέδιο κάθε αντίδραση στους επικυρίαρχους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του μέσα στον απλό κόσμο, και την προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στην ανατροπή. Θα συνεχίσει να βάζει τα προτάγματά του στην κρίση του ίδιου του λαού, που είναι και ο μόνος που θα αποφασίσει την τελική ρήξη με το δωσιλογικό καθεστώς και το σάπιο πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να παλεύει μέσα στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες μέχρι να φτάσει στην κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σχέδιο και, με όπλο τα ξεκάθαρα προτάγματά του, να δώσει την ευκαιρία στο λαό να πάρει ο ίδιος το τιμόνι του τόπου στα χέρια του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΕΠΑΜ

4/4/2013

Advertisements

Posted on 4 Απριλίου 2013, in ΝΕΑ. Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

 1. Απλά πολίτης...

  Γράφετε: «Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία»…
  και αναρωτιέμαι ποιός θα φέρει την Εθνική Ανεξαρτησία χωρίς την Δημοκρατία και την συμμετοχή του Λαού στην εξουσία, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης, ο Βενιζέλος ή κάποιος
  άλλος πεφωτισμένος (όπως εσείς); Μάλλον ανάποδα σκέφτεστε…
  Λοιπόν νομίζω ότι καμμία ανώτερη δύναμη δε θα προσφέρει τίποτα,
  μόνο οταν εφαρμοστεί η πραγματική Δημοκρατία, ο ίδιος ο λαός ενωμένος
  θα μπορέσει να αλλάξει την χώρα του. Δεν μπορούμε να περιμένουμε
  άλλους Σωτήρες, ούτε πως η κυβερνητική συμμορία θα αλλάξει την πολιτική της.
  Απλά πρέπει να φύγουν, απλά πρέπει ο λαός να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία
  και μέσα από αυτή να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματά του.

  Αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει να είναι ο λαός ενωμένος, σας
  ενδιαφέρει μόνο να έχετε την αποκλειστικότητα της δηθεν σωτηρίας του…

  • Αγαπητέ «Απλά πολίτη»
   Όταν κάποιος πιάνεται από μία έκφραση, η οποία , από μόνη της εγείρει ερωτηματικά στα χέρια ενός έμπειρου σχολιαστή όπως εσείς, και παραγκωνίζεται το σύνολο του κειμένου μέσα στο οποίο είναι γραμμένο, εγώ δεν έχω παρά να επιστήσω την προσοχή σας στην διασπαστική διάθεση της ενότητας του Λαού που προσασπίζετε με τόσο ένθερμο πάθος στο παρόν σχόλιό σας.
   Και , τέλος, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αποδυκνείω τα αυταπόδεικτα , πως δηλαδή δεν είμαστε Μπλέ Ελέφαντες Λοιπόν , πάμε μαζί, με ανάστροφη σειρά για να έχει ενδιαφέρον:
   1.

   Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να παλεύει μέσα στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες μέχρι να φτάσει στην κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σχέδιο και, με όπλο τα ξεκάθαρα προτάγματά του, να δώσει την ευκαιρία στο λαό να πάρει ο ίδιος το τιμόνι του τόπου στα χέρια του.

   2.

   Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του μέσα στον απλό κόσμο, και την προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στην ανατροπή. Θα συνεχίσει να βάζει τα προτάγματά του στην κρίση του ίδιου του λαού, που είναι και ο μόνος που θα αποφασίσει την τελική ρήξη με το δωσιλογικό καθεστώς και το σάπιο πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του.

   Καί τέλος το «διαμάντι» με την ίδια Τεχνική:

   3.

   «την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας….»

   Ποιος είναι ακριβώς ο Θεσμικός φορέας εξουσίας? Τα ΜΑΤ; Η Eldorado Gold? Η Schlumberger? Οι Ρώσοι μας? Οι Αμερικάνοι μας? Τα πουλημένα τομάρια που μας καταδυναστεύουν? Ο Συριζα «Εξω απ το μνημόνιο στο 4%» «Μέσα στο Ευρώ στο 24%»? Κάποιοι καλοθελητές οι οποίοι, ας παραδεχθώ πως έχουν κατά βάθος καλές προθέσεις, οι οποίοι καλούν το Λαό να παραστεί στο μεγαλύτερο κουκλοθέατρο της Ευρώπης ,για να εκτονωθούμε πρωτομαγιάτικα; Το κάνει το ΚΚΕ χρόνια τώρα: «Δεν ειναι αργία είναι απεργία» Και ας μην εμβαθύνω στην αποκοίμιση της Εργατικής και λαικής Τάξης μέσα από τα διδάγματα της αγίας ομοουσίας, ισοβίας και εξ αδιαιρέτου ΠΓ του «καθαρά εργατικού εκφραστή».
   Με δυο λέξεις δηλαδή , σας προτείνω να διαβάσετε το κείμενο αυτό με περισσότερο αντικειμενική διάθεση και να μην καταφεύγετε σε τεχνικές Αδωνι Γεωργιάδη γιατί αυτές είναι και εύκολες και … πεπερασμένες. Σας καλώ να είστε πραγματικά κοντά στους συνανθρώπους που έχουν αυτήν την ώρα, και την συνειδητοποίηση και την θεληση για την Ανατροπή των σάπιων σκύλων της Τρόικα, και να προχωρήσετε μαζί τους. Ενδυναμώστε τους στο να κατακτήσουν την Δημοκρατία που αναφέρατε. Τα άλλα είναι αλατοπίπερα! Και για να το επιτύχετε αυτό , η πρωτοβουλια του ΜΑραθώνα, απλά, δεν το επιδιώκει όσο και να το απαιτεί.
   Με όλο το σεβασμό,
   Απλά, Αγωνιστής.

 2. Απλά πολίτης...

  Την ανακοίνωση την διάβασα πολλές φορές, όχι μόνο εδώ,
  αλλά όσα έγραψα έμειναν αναπάντητα.
  Αντί αυτού μου επαναλαμβάνετε την… ίδια την ανακοίνωση.
  Εντάξει, κατανοητή η στάση σας…

  • Δεν ειμαι «Καζάκης» μα μετά από τις τόσες παραθέσεις σας έγραψα και την δική μου ιδεολογική άποψη. Λυπάμαι που ταυτίζεται με αυτήν άλλων ανθρώπων , είμαστε βλέπετε, Μέτωπο ΟΜΟ-ιδεατών πολιτών που σημαίνει πως έχουμε τις ίδιες ιδέες και απόψεις στα βασικά θέματα που αφορούν πατρίδες
   Λυπάμαι που βλέπω τις τακτικές Αδωνι να είναι προσφιλείς σε ανθρώπους, που …. , αλήθεια , τώρα που το καλοσέπτομαι , τι ακριβώς πρεσβεύετε, Απλά Πολίτη, γιατί δεν το κάνατε καθαρό όπως κάποιοι άλλοι μέσασ στο ΕΠΑΜ που χουν βάλει το κεφάλι τους στον ντορβα; Για να ξέρω αν χρειαζεται να προσπαθήσω να εξηγήσω κιόλας . Στο μεσοδιάστημα διαβάστε την απάντησή μου και πάλι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: