Παραιτείται ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ από το Γερμανικό κυνοβούλιο

…ΓΙΑΛΟΓΟΥΣΗΘΙΚΗΣΤΑΞΗΣ, ΛΟΓΩΤΗΣΕΛΛΑΔΑΣ, ΛΕΕΙ …

Εγκαταλείπει τη γερμανική πολιτική ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γώργος Χατζημαρκάκης. Όπως δήλωσε ο ίδιος »επέλεξα να μην ξαναβάλω…
υποψηφιότητα στη Γερμανία, γιατί δε μπορώ. Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν μιαν εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία πονάει πάρα πολύ, ειδικά στο δικό μου κόμμα, των Φιλελευθέρων, στη Γερμανία, καθώς έχουν βγει ιδέες, όπως το »πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη», οι οποίες ήταν τόσο ακραίες, που δεν άντεξα να πάω στα συνέδρια του κόμματος. Άρα ακόμα κι αν θα ήταν εφικτό δε θα ήθελα.

«Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα, τα οποία επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας, τα οποία θέλουν τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάνγκστερ, που πρέπει να τιμωρηθεί», πρόσθεσε…

«Ανέκαθεν με ενδιέφερε η Ελλάδα, ως εκλεγμένο Γερμανό ευρωβουλευτή, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια, αφότου ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση, άλλαξαν τα πράγματα, άλλαξε κι ο αγώνας τον οποίο δίνει κανείς ως πολιτικός στο πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, τονίζοντας ότι «οι Γερμανοί δεν κατάλαβαν τον ρόλο τους, καθώς έχουν πρόβλημα να πάρουν μία ηγεμονική θέση, πράγμα που γίνεται αισθητό τώρα σε όλη την Ευρώπη. Πρώτα χτυπήθηκε η Ελλάδα, τώρα χτυπήθηκε κι ένα άλλο μέτωπο του ελληνισμού, ίσως και πιο έντονα, η Κύπρος».

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης ότι «ο χαρακτήρας του Γερμανού πολιτικού δουλεύει με στερεότυπα. Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, άρχισε μία δυσφήμηση κατά της Ελλάδας, η οποία έφθασε ως και τη συκοφαντία. Και βέβαια, το χρεώνεσαι αυτό πάρα πολύ, ως πολιτικός με ελληνικό όνομα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα, τα οποία δεν μπαίνουν σ’ αυτό το στερεότυπο, όπως ότι εργάζονται πάρα πολύ και πολύ σκληρά οι Έλληνες, ότι εργάζονται παραπάνω από τους Γερμανούς. Αυτό δεν μπαίνει στο μυαλό του Γερμανού. Θέλει τον τεμπέλη Έλληνα ως στερεότυπο, θέλει τους Κύπριους γκάνγκστερς, χώρα και λαό, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί κι εκεί χρειάζεται μία φωνή του ελληνισμού. Αλλά ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό, επειδή τα στερεότυπα ακόμα επηρεάζουν πολύ τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας».

«Ο πολιτικός», κατέληξε, «πρέπει να είναι αυθεντικός. Κι από τη στιγμή που αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας, από ό,τι Γερμανός, δεν μπορώ να είμαι αυθεντικός πολιτικός στη Γερμανία. Δεν μπορώ. Η ψυχή μου, το πνεύμα μου, δεν μου το επιτρέπει και γι’ αυτό επέλεξα να μην το σκεφτώ καν να βάλω υποψηφιότητα».

Σημ :
Αγαπητέ κε Χατζημαρκάκη και εμείς έχουμε πρόβλημα να πάρει η Γερμανία ηγεμονική θέση στην Ευρώπη. Ότι δεν κατάφεραν με 2 παγκόσμιους πάνε τώρα να το επιτύχουν όντας τα τσιράκια των Αμερικάνων; Μας μπέρδεψαν. Εμείς νομίσαμε πως οι Άγγλοι έκαναν αυτή τη δουλειά. Εκτός κι αν πλέον οι Βρετανοί λειτουργούν σαν το ορμητήριο «στην από δω πλευρά της λίμνης» και οι Γερμαναράδες ως η «αιχμή του δόρατος» ….
Πάλι μπερδεύτηκα ο άμυαλος Έλλην… Τεμπελιά βλέπεις… δεν έχω τη διορατικότητα του Ναζί.
Συγχαίρω και υποστηρίζω όμως την απόφασή σας και σας καλώ να συνταχθείτε στις γραμμές μας για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας!

«Χούντας».

Advertisements

Posted on 4 Απριλίου 2013, in ΝΕΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: