Το Ε.Πα.Μ. στη Βόρεια Ελλάδα

Το Ε.Πα.Μ. στη Βόρεια Ελλάδα

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, εξέφρασαν εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν χθες Τρίτη 3/12/2013 με τον Γ. Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη και το κλιμάκιο της Π.Γ. και του Ο.Γ. που τον συνοδεύει, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην περιοχή.

 

 

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κλιμακίου, εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς κατ’ εντολή της τρόικας και των δανειστών.

 

 

Ο Δημήτρης Καζάκης επισήμανε ότι «η χώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και έχει φθάσει σ’ ένα σημείο που δεν είναι εφικτός ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός, διότι για όλα όσα εφαρμόζει η δημόσια διοίκηση δεν αποφασίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά οι δανειστές».

 

 

«Αν δεν απαλλαγούμε απ’ αυτό το καθεστώς, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε απολύτως τίποτα» τόνισε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «το θέμα είναι εθνικό και από τη στιγμή κατά την οποία η χώρα τελεί υπό κατοχή, δεν χωρούν ιδεοληψίες και ο αγώνας πρέπει να είναι εθνικοαπελευθερωτικός».

 

 

Αναλύοντας ο Δημήτρης Καζάκης τις τρέχουσες εξελίξεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:

 

 

– στην επικείμενη επιβολή αντικειμενικής αξίας στα αγροτεμάχια, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε εμπορικά ακριβώς επειδή θέλουν «να ξεπουλήσουν το οικόπεδο»

 

 

– στις διευκολύνσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση που προσφέρονται σκοπίμως στους εργαζόμενους, δεδομένου ότι από 1/1/2015 προβλέπεται να εφαρμοστεί το καθεστώς της εγγυημένης σύνταξης των 360€

 

 

– στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα (για κάθε μια απόλυση Δ.Υ. χάνονται 4-5 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα)

 

 

– στη σκοπιμότητα που υποκρύπτουν οι επιλογές των συνδικαλιστικών ηγεσιών που περιορίζουν τους εργατικούς αγώνες μόνο σε κλαδικά αιτήματα.

 

 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, όχι μόνο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ανάλυση του Δημήτρη Καζάκη, αλλά τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τόσο για επί μέρους θέματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση και στην εξέλιξη της οικονομίας, αλλά και στα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. για ανατροπή, τιμωρία των ενόχων, μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. με καθιέρωση Εθνικού Κρατικού Νομίσματος και Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 

Τέλος, το κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ. δεσμεύτηκε για μια πιο οργανωμένη συνάντηση – ομιλία του Γ.Γ. μετά από συνεννόηση μαζί τους.

 

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ – Ε.ΠΑ.Μ.: Το Ε.Πα.Μ. στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Advertisements

Posted on 5 Δεκεμβρίου 2013, in ΕΠΑΜ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: