Ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση για την ΣΤ Τάξη τ ου 16ου Δημ. Σχολείου Ιλίου ! – 26 μαθητές σε κάθε τάξη! Οι Μαθητές και οι Γονείς σε αποχή !

Για την ιστορική σας ενημέρωση ο Σ.Γ. του Σχολείου έχει ενημερώσει με ανακοίνωσή του για όλες τις ενέργειές του:

Με απόφασή της η Δ/ντρια Α/ Bάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κα Ψαρρά καταργεί το 3ο τμήμα της ΣΤ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου και παράλληλα συμπτύσσει τα 3 τμήματα της ίδιας τάξης σε 2, των 26 μαθητών, ώστε ο δάσκαλος που θα περισσέψει να καλύψει κενό δασκάλας της Β΄ τάξη που αποχώρησε με άδεια ασθένειας. Η απόφαση αυτή μας κοινοποιήθηκε από το Δ/ντη του σχολείου μας τη Δευτέρα 2/12/2013.

Άμεσα αποφασίσαμε γενική συνέλευση γονέων και δασκάλων την Τρίτη 3/12/2013 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, στις 18:00μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων την Τρίτη 3/12/2013 στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας στις 13.00 μ.μ.

Όντως αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονέων πήγαν τα γραφεία της Δ/νσης Γ΄ Αθήνας στις 3/12/13 όπου συνομίλησε για το θέμα με τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων αφού η Διευθύντρια Εκπαίδευσης απουσίαζε με άδεια και η αναπληρώτρια Διευθύντρια απουσίαζε.

Ενημερώσαμε για τα εξής ζητήματα:

Η σύμπτυξη τμημάτων στο μέσο της χρονιάς αναστατώνει την ομαλή λειτουργία του σχολείου, το εκπαιδευτικό έργο, δημιουργεί εμπόδια στη μορφωτική διαδικασία και προβλήματα στη ψυχολογία των παιδιών.

Από τον αντιπρόσωπο των εκπαιδευτικών, κο Γ. Χρόνη, έγινε αναφορά στο νόμο υπʼ Αριθμ. 3848 ( ΦΕΚ 71/Α/1952010 ), άρθρο 7 παράγραφος 4 που δικαιολογεί γιατί ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί η εν λόγω απόφαση στο τέλος του Α τριμήνου.

Αναφέραμε επίσης ότι υπάρχουν διαθέσιμοι δάσκαλοι, ζητώντας ένας από αυτούς να έρθει στο σχολείο μας για τους επόμενους έξι μήνες που μένουν και φυσικά να πάρουν πίσω την απόφαση για τη σύμπτυξη τμημάτων.

Ενημερώσαμε και για τα υπόλοιπα κενά εκπαιδευτικών στο σχολείο μας, όπως γερμανικής γλωσσάς και εικαστικών.

Ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων απάντησε ότι Εκκρεμούν αποσπάσεις ειδικοτήτων στην Α/Bάθμια Εκπαίδευση που όταν υλοποιηθούν θα αποδεσμευτούν δάσκαλοι για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά δασκάλων.

Θα ενημερώσει την αναπληρώτρια Διευθύντρια για τα αιτήματά μας και θα μας ενημερώσει. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των γονέων στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου παρουσία και των δασκάλων, όπου οι γονείς των τμημάτων της έκτης και της δευτέρας αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους και να συντονιστούν εκ νέου προσπάθειες εύρεσης λύσης για τη σύμπτυξης των τμημάτων και έρθει εκπαιδευτικός στο σχολείο.

Η Δ/νση του σχολείου μας , μας ενημέρωσε ότι πρέπει να υλοποιήσουν την απόφαση της Δ/ντριας εντός 3 ημερών, αν και μπορούν να δηλώσουν την αντίθεση τους.

Ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας για την απουσία των μαθητών αλλά δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Κανείς αρμόδιος από τη Δ/νση Α/βάθμιας δεν πήρε θέση και δεν επικοινώνησαν.

Έτσι στη 2η Γεν. Συνέλευση των γονέων, ανανεώθηκε η απόφαση για την αποχή των μαθητών του Β2 και των τριών τμημάτων της ΣΤ από τα μαθήματα και ορίστηκε καινούρια παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση την επόμενη μέρα, Πέμπτη 512 2013, και ώρα 12.00μ.μ. Επίσης να υπάρξει παρουσία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιλίου το βράδυ της ίδιας μέρας και να τεθεί το θέμα προς συζήτηση.

Την επόμενη μέρα έγινε συνάντηση με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Τέθηκαν τα ίδια ζητήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και συμπληρωματικά ότι στα τμήματα της ΣΤ φοιτούν 2 μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αναγνωρισμένες από το ΚΕΔΔΥ και αυτά τα τμήματα από το νόμο πρέπει να είναι ολιγομελή.
Η αναπληρώτρια δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης και ότι θα την ενημερώσει για όλα τα παραπάνω.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου αφού συζητήθηκε το θέμα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Δημιουργία διαπαραταξιακής 11 μελούς επιτροπής από δημοτικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς και γονείς με επικεφαλής το δήμαρχο Ιλίου που θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ακυρωθεί η απόφαση σύμπτυξης των τμημάτων.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου εναντίον της σύμπτυξης των τμημάτων:

Να τεθεί στη διάθεση των γονέων το νομικό τμήμα του δήμου για οποιεσδήποτε νομικές τους ενέργειες.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε τη Δευτέρα 9/12/2013 και ώρα 10:00π.μ. Στο Δημαρχείο Ιλίου.

Οι γονείς στην τρίτη τους συνέλευση το Σάββατο 7/12/2013 στις 12.00 π.μ. αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα όλων των μαθητών του σχολείου από τη Δευτέρα 9/12/2013.

Για το θέμα της σύμπτυξης έχει ενημερωθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Αττικής κος Γκίνης α όποιος τηλεφωνικά υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα. Τη Δευτέρα 9/12/13 όντως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών απήχαν από τα μαθήματα τους και οι γονείς ήταν έξω από το σχολείο ενωμένοι και ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι για την εν λόγω απόφαση, αναμένοντας την απόφαση του Δήμου και του περιφερειάρχη παιδείας.

Η συνεδρίαση της διαπαραταξικής επιτροπής έγινε τη Δευτέρα 9/12/2013 και ώρα 10.00π.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου.

Στη συνεδρίαση και κατόπιν τηλεφ. επικοινωνίας Δημοτικού σύμβουλου με τον περιφερειάρχη, ο κος Γκίνης δήλωσε αναρμόδιος και δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα.
Κατόπιν η διαπαραταξική επιτροπή αποφάσισε ότι την Τρίτη 10/12/13 και ώρα 07:45 να είναι έξω από το 16ου Δημ. Σχολείο και μαζί με τους γονείς να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 16 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

Σχόλια διαχείρισης blog:
Αρα θα τους βρείτε εκεί, ενωμένους, να προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών τους! Που αύριο Γιορτάζουν την «Παγκόσμια μέρα του παιδιού» , μέσα στην καταπίεση άβουλων «συμβούλων εκπαίδευσης» και αδιάφορων και επικίνδυνων «Περιφεριαρχών»! Αν σας δουν εκεί , αλληλέγγυους στην προσπάθειά τους, σίγουρα θα πάρουν δύναμη , και μόνο από την παρουσία σας! Συνεννηθήτε ενημερωθείτε , οργανωθείτε!
Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΣ : ΛΙΑΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (πρόεδρος ΔΣ) ΤΗΛ.: 6397308080

Advertisements

Posted on 10 Δεκεμβρίου 2013, in ΝΕΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: