Κώστας Δημόπουλος*: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

(Αν και εφ’ όσον προκηρυχθούν)

 

Αγαπητοί συναγωνιστές,

 λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

 

Ότι με τα προτάγματά μας διακηρύσσουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση αναστροφής της καταστροφικής πορείας στην οποία έχουν δρομολογήσει την χώρα οι κατακτητές, (με την αμέριστη συνδρομή των «προθύμων» ντόπιων συνεργατών τους), την ανατροπή του καθεστώτος της υποτέλειας και του δωσιλογισμού, με στόχο και νομικό επακόλουθο την διακοπή της συνέχειας του κράτους, (της μη διαδοχής των κυβερνήσεων κάτω από όμοιες συνθήκες συνταγματικού και νομικού πλαισίου) και την δημιουργία  νέου νομικού υποκειμένου του Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή νέας κρατικής υπόστασης (με νέο Σύνταγμα, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης).

Ότι ο ανωτέρω στόχος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή και αποτελεσματική μονομερή διαγραφή του επαχθούς εξωτερικού Δημοσίου Χρέους (ολοκλήρου ή του μεγαλύτερου μέρους του), ώστε να έχει την υποστήριξη των σχετικών διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου.

Ότι, ως πολιτική οργάνωση, έχουμε καταγγείλει την δόλια μεθόδευση υπαγωγής της πατρίδας στην την επιτήρηση διεθνών εχθρικών κέντρων, με αποκορύφωμα την υπογραφή των αποικιακού τύπου δανειακών συμβάσεων, ως πολιτικό πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της συνταγματικής τάξης της χώρας (βλ. και άποψη του καθηγητού Γ. Κασιμάτη περί κατάλυσης του πολιτεύματος και παράβίασης όλων εκείνων των αρχών που συνιστούν την εθνική κυριαρχία).

Ότι, ως συνέπεια των προαναφερθέντων, η παραμονή και μόνο των κομμάτων και των ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών της αντιπολίτευσης σ’ αυτό το κοινοβούλιο, μετά και την 6η Μαΐου 2010,  στηρίζει de facto της αποφάσεις των συνεργατών του εχθρού «νομιμοποιώντας» δια της παρουσίας τους, ως αποφάσεις κάποιας πλειοψηφίας, την ψήφιση 420 μνημονιακών νόμων (έμπνευσης και κατάρτισης των εγκατεστημένων επιτρόπων του γερμανού gauleiter Horst Reichenbach) καθώς και με την ανοχή τους για τις 27 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από μέρους της Προεδρίας της «Δημοκρατίας».

Ότι κάθε συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης νέας ηγεσίας της χώρας θα νομιμοποιούσε και όλες τις μετά την 6η Μαΐου 2010 αναδειχθείσες.   

 

Αλλά επίσης, ότι είναι ακόμα βαθιά ριζωμένη στην πλειονότητα των συμπατριωτών μας η αντίληψη ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η «ευχή» σε κάποιες εκλογές να είμαστε επιτέλους «τυχεροί» και να βρεθεί κάποιος «τίμιος ηγέτης», που δεν θα μας εξαπατήσει όπως οι άλλοι μέχρι τώρα.

Και ότι η συμμετοχή σε εκλογές μας δίνει την δυνατότητα να ακουστούμε κατά την προεκλογική περίοδο πολύ περισσότερο από όσο κατά την περίοδο του άγραφου αποκλεισμού  και της πλήρους αγνόησής μας από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

 

Προτείνω την χρησιμοποίηση της δυνατότητας μεγαλύτερης δημοσιότητας που μας δίνεται στην προεκλογική περίοδο, με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο, ώστε όχι μόνο να μην εξομοιωθούμε με εκείνους που με την στάση τους εμπράκτως αναγνωρίζουν το καθεστώς αποικιοκρατικής κατοχής, αλλά να κάνουμε μια τόσο ξεχωριστή παρουσία, που να φέρουμε σε αμηχανία όλο το κατεστημένο. Να δώσουμε στο λαό την στέρεα ελπίδα ότι μπορεί να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να δώσει την λύση και την προοπτική που αυτός θέλει για τη ζωή και το μέλλον του.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνω να «συμμετάσχουμε», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το στημένο παιχνίδι των εκλογών. Δηλαδή, καταγγέλλοντας ότι τα κόμματα που έχουν την ευθύνη της μέχρι σήμερα διακυβέρνησης της χώρας, έχουν κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια ένα συνταγματικό και νομικό πλαίσιο τέτοιο, που όποιο κόμμα παίρνει κάθε φορά την (σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο) πλειοψηφία των εδρών της Βουλής, να συμπεριφέρεται σαν η νίκη του αυτή να του προσφέρει ως λάφυρο ολόκληρο το κράτος. Να χρησιμοποιούν την ψήφο του λαού σαν λευκή επιταγή όχι μόνο για το ποια πολιτική θα ακολουθήσουν αλλά και για το πώς θα διαχειριστούν τον μόχθο του, ακόμα και για το τι ποσά θα καταχραστούν ακόμη και «νομίμως». Ότι στην ουσία τους οι εκλογές με τους όρους που διεξάγονται σήμερα στη χώρα μας (και όχι μόνο), δεν συνιστούν άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι αποτελούν ανανέωση της παραίτησής του λαού από αυτήν που ποτέ δεν άσκησε. Ότι οι ξενόδουλοι επαγγελματίες της πολιτικής ζωής της κοινωνίας μας, έχουν αναπτύξει έως τελειοποιήσει μια τεχνική εξουδετέρωσης κάθε σκέψης ή απόπειρας διαμαρτυρίας, μέσω ενός συστήματος ελέγχου, εξαγοράς και υποταγής των συνειδήσεων στην πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, σε κάθε διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων οποιουδήποτε τμήματος του λαού, είτε πρόκειται για σωματεία, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες κλάδων εργαζομένων, είτε εθνικοτοπικούς, αθλητικούς, εξωραϊστικούς και πάσης άλλης φύσεως συλλόγους, σωματεία, Μ.Κ.Ο. κλπ. και των αντίστοιχων δευτεροβάθμιων ενώσεών τους, μέχρι τα ίδια τα κόμματα μικρά και μεγάλα, που με την πλουσιοπάροχη επιχορήγηση που τους προσφέρει, τα κάνει να πλεονεκτούν εντελώς άνισα, έναντι οιουδήποτε νέου πολιτικού οργανισμού επιχειρεί να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή και ενσυνειδήτως ή ασυνειδήτως να συντηρητικοποιούνται, γίνονται μεταξύ τους συνάδελφοι επαγγελματίες της πολιτικής και κατά συνέπεια συνεκμεταλλευτές του ίδιου θύματος δηλαδή του λαού.

Προτείνω να χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου για να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι χωρίς ένα δημοκρατικό Σύνταγμα, χωρίς θεσμούς που να κατοχυρώνουν την λαϊκή κυριαρχία, δεν υπάρχει ελπίδα για μέλλον του λαού μας. Ότι οι ξένοι επικυρίαρχοι έχουν σχεδιάσει την εξόντωσή μας και μόνη ελπίδα ανατροπής αυτών των σχεδίων είναι η επίγνωση της κατάστασης από τον λαό και η άμεση, από μέρους του, ανάληψη δράσης.

Να καλέσουμε τον λαό, δίνοντάς του την ευκαιρία, την αποδοκιμασία που σκέφτεται να εκφράσει παθητικά, κυρίως δια της μεγάλης του αποχής αλλά και με το λευκό και το άκυρο ψηφοδέλτιο (ή ακόμα και με την αφελή ανάθεση σε κάποιους «τιμωρούς» να τους εκδικηθούν), να την εκφράσει ενεργητικά δίνοντας το βροντερό του παρών στην διαδικασία των εκλογών.

Εκείνο που νομίζω ότι μπορεί να πείσει το λαό μας ότι δεν έχουμε καμία σχέση και ομοιότητα με όλους τους άλλους, είναι να του πούμε ότι την ψήφο του δεν την ζητάμε για να αναδείξουμε κάποιο αριθμό βουλευτών σε μια υπόδουλη πατρίδα, δεν του ζητάμε να αναθέσει σε εμάς κανένα ρόλο σωτηρίας του, αλλά για να αφαιρέσει με την ψήφο του στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από το κατοχικό κοινοβούλιο. Ότι οι βουλευτές που θα εκλέξουν ψηφίζοντάς μας, δεν πρόκειται να εισέλθουν και να ορκιστούν σε ένα τέτοιο κοινοβούλιο, αλλά θα ορκιστούν στην Πλατεία Συντάγματος, μόνο ενώπιον του Ελληνικού Λαού και στο Όνομά του. Ότι μπορεί, αν το πιστέψει, να μετατρέψει την στημένη παγίδα των εκλογών σε ένα πραγματικό Δημοψήφισμα κατά της υποδούλωσής του και υπέρ της απελευθέρωσης της χώρας μας από τον αδυσώπητο αποικιοκρατικό ζυγό που του επεφύλαξαν όλα τα άλλα κόμματα, είτε πρωταγωνιστώντας στην προδοσία, είτε «νομιμοποιώντας» την με την παρουσία τους στη βουλή.

Αν δεν μπορούν να ισχύσουν αυτοί οι όροι «συμμετοχής» μας, (με όποιες επί μέρους διορθώσεις, βελτιώσεις, συμπληρώσεις, επεκτάσεις κλπ. Δεν θεωρώ ότι επινόησα κάτι το τέλειο), τότε προτείνω αποχή από μια διαδικασία που νομίζω θα μας εξευτελίσει και εξαφανίσει.

 

                Με βαθύτατη εκτίμηση προς όλους τους  συναγωνιστές μου.

                                              Κ. Δημόπουλος

*Ο Κώστας Δημόπουλος είναι μέλος του πυρήνα ΕΠΑΜ  Ιλίου

Advertisements

Posted on 10 Ιανουαρίου 2014, in Αρθρογραφία μελών ΕΠΑΜ, ΝΕΑ. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Πετρος Καλογεροπουλος

    Χωρις να εχω ηδη εκφρασει την αποψη μου σε τετοιο βαθος,ομολογω πως αυτη η προταση ειναι και δικη μου.Θεωρω πως ειναι η μονη που θα επετρεπε στο ΕΠΑΜ να «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ»ενωπιον του ελληνικου λαου.Ας προχωρησω σε καποιες προσθηκες :
    1.Να τονισουμε την -ουτως ή αλλως ειλημενη -αποφαση μας,η ενδεχομενη εκπροσωπηση του ΕΠΑΜ να υποκειται σε ΑΜΕΣΗ ανακληση σε περιπτωση ανεπαρκειας ή αναντιστοιχιας στασεως της και πολιτικων απαιτησεων.
    2.Το δικαιωμα των εκπροσωπων να αρνηθουν πρακτικες καθιερωμενες απο τη λογικη των καθεστωτικων κομματων πολλες δεκαετιες.Π.χ., οι χειραψιες με προσωπα θεσμικα,οπως με τον -παροντα-προεδρο της Δημοκρατιας.
    3.Τον αμεσο και τεκμηριωμενο ελεγχο πραττομενων εκ μερους των εκπροσωπων,στο βαθμο συνεπειας τους προς τις βασικες Αρχες και Προταγματα του ΕΠΑΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: