Σκλαβιά & Καταπίεση απ’ Ανατολή σε Δύση!

Διαβάζοντας την  ειδησεογραφία των ημερών  παρατήρησα το πως, και το πόσο(!), δύο φαινομενικώς μεμονωμένα περιστατικά  συνδέονται άμεσα με την  τρέχουσα παγκόσμια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των λαών  , ανεξαρτήτως χώρας, φυλής, χρώματος.

1.ΑΜΕΡΙΚΗ * :

imagesΕταιρίες κολοσσοί  στον χώρο της Τεχνολογίας (πχ Facebook Airbnb, LinkedIn Microsoft κλπ) κάνουν  υποτιθέμενες “κινήσεις πολιτών” για να μπορέσουν  να  περάσουν τις, ποθητές για αυτές, αλλαγές ή ρυθμίσεις τέτοιες που να τους βολεύει όσον αφορά την εργασία και την εξάπλωσή τους.

Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί  δημιουργούνται  με υποτιθέμενα κοινωνικά χαρακτηριστικά και  καλέσματα (πχ  επιπλέον αστυνόμευση στα σύνορα με Μεξικό)  για να επηρεάσουν  κόσμο  και να μαζέψουν υποτίθεται χρήματα για τον αγνό σκοπό τους. Ενώ στην πραγματικότητα έχουν άπειρη χρηματοδότηση  για να  φτιάξουν  τα κινήματα της  “Αστρόσκονης” (=Astroturf = Ελλ. «Φούμαρα» ή «Φύκια»).

Κραυγαλέο παράδειγμα δουλεμπορίας, στην χώρα των «ελεύθερων»,  έιναι  ένας νόμος / ρύθμιση που θα «επιτρέπει» στους μετανάστες  να  έχουν παραμονή στις ΗΠΑ μόνον εάν έχουν εργασία. Κάτω από τέτοια πίεση  τα μεροκάματα μόνο προς τα κάτω μπορούν να  πάνε  και η εκμετάλλευση προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο θα εκβιαστούν  ντόπιοι και αλλοδαποί, αφού οι «εισαγόμενοι εργάτες» θα ζητούν και θα δαπραγματεύονται πολύ χαμηλότερες τιμές από τους  «γηγενείς». Άρα δεν μιλάμε ούτε για συνδικαλισμό και βέβαια  ούτε καν για περισσότερα χρήματα γιατί  εδώ  διακυβεύεται η  ίδια τους η παραμονή στη χώρα της Ελευθερίας (…των δυνατών πάνω στον αδύναμο…)

2. ΛΑΪΚΗ(;)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(!) ΚΙΝΑΣ **:
jeans_top(Παρακάτω παρουσιάζεται ,πλήρες, το κείμενο  αναφοράς χωρίς όμως τις «ωμές» φωτό )
« Αγριεμένο πλήθος στην Κίνα, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου αστυνομικούς (σκληρές εικόνες) .
Ειδικό σώμα της αστυνομίας, σε μια βιομηχανική πόλη στη ΝΑ Κίνα, επιτίθεται βίαια σε γυναίκα μικροπωλητή. Κάποιος προσπαθεί να φωτογραφίσει το γεγονός και οι αστυνομικοί τον βαράνε (με σφυρί) μέρα μεσημέρι και καταλήγει νεκρός. Σε λίγη ώρα, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στον τόπο των συμβάντων και ορμούν στα αυτοκίνητα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψουν και τουλάχιστον 4 αστυνομικοί να καταλήξουν νεκροί. Μετά από ώρα πολυάριθμοι αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος με δακρυγόνα.
Η εκρηξη της εργατικής μαχητικότητας στην Κίνα αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Αλλά πέρα από αυτή την προφανή σημασία της είδησης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι η μαζική συμμετοχή πλέον των μεταναστών εργατών στους αγώνες. Οσοι παραξευνεύεστε για την ονομασία μετανάστες, δεν γνωρίζετε πιθανόν ότι οι εργάτες που έφευγαν από τα χωρια για τις πόλεις θεωρούνταν μέχρι πριν κάμποσα χρόνια “λαθρομετανάστες” μια και το κινέζικο καθεστώς είχε
επιβάλλει εσωτερικά σύνορα και οι εργάτες αυτοί ήταν “παράνομοικαι μπορούσαν να απελαθούν από τις αστικές περιοχές. Βλέπετε οι μεταναστευτικοί έλεγχοι στοχεύουν στη διαίρεση και στον έλεγχο της εργατικής τάξης, αδιαφορώντας αν οι μετανάστες είναι “αλλοεθνείς” η “ομοεθνείς”. Και τέλος, τα 300 εκατομμύρια μεταναστών εργατών στην Κίνα είναι πολύ μεγαλύτερος αριθμός από όλο τον μεταναστευτικό πληθυσμό σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη (και χωρίς να “γεμίσει η βάρκα” όπως μας τρομοκρατούν οι απανταχού ρατσιστές)

– Στην 1η περίπτωση έχουμε την χώρα των «ελεύθερων» παντοδύναμων,  να επιβάλλει τις αποφάσεις της, επί των  αδύναμων  «μεταναστών» εκβιάζοντάς τους να παρέχουν απρόσκοπτα εργασία χωρίς  καμία αντίρρηση και απαίτηση, αν θέλουν  να εχει ισχύ η  «Η-1Β» κάρτα τους, για παραμονή τους στην χώρα. Αν τυχόν και απολυθούν («μείνουν χωρίς εργασία» είναι ο όρος) , απελαύνονται  αυτόματα! Ανακυκλώσιμο δυναμικό. Θα έρθει άλλος στη θέση τους, ή  ακόμη και οι ίδιοι «πιο μυαλωμένοι» αυτή τη φορά.
– Στην 2η περιπτωση έχουμε την  λαϊκή(;) δημοκρατία(!) μίας χώρας  που , μιας και τους εργαζόμενους τους έχει διαθέσιμους με τις εκατοντάδες των  εκατομμυρίων (300 εκατομμύρια «παράνομοι μετανάστες») μπορεί και τους σκοτώνει άνετα , αφού έτσι,  και θα παραδειγματιστούν οι  «άλλοι», αλλά και θα  αναπληρωθεί η θέση τους ακόμη και την ίδια ώρα. Δεν χάνουν κάτι. Ανακυκλώνουν ζωές εκείνοι! Ευτυχώς για τους καταπιεζόμενους  που  υπαρχουν, και εκεί,  αυτοί οι μικροί θύλακες αφύπνισης και αντίστασης. Οταν ο λαός είναι ενωμένος δεν τον νικάει τίποτα!

Gk_unemploymentΚι εδώ στο Ελλαδιστάν; Κάτι θα βρούν, για να μας «ταξινομήσουν». Κάτι τα χαράτσια, κάτι  η φορολογία, για  τα σπίτια  που με τον ιδρώτα  και το αίμα τους έχτισαν οι πατεράδες και παππούδες μας, κάτι τα γενόσημα, κάτι οι  συντάξεις – επιδόματα κηδείας από ασφα-ληστρικά ταμεία… Το  μεθοδεύουν, μα δεν τους βγαίνει (ακόμη;). Με τους ίδιους τρόπους όπως παραπάνω, επιχειρείται  να  εγκατασταθεί και στην  πατρίδα μας αυτό το  σύστημα  εκμετάλλευσης των ανθρώπινων ψυχών. Όχι όπως ,παράνομα, λειτουργεί σήμερα «μόνο» και «βολικά»  για τους λαθρομετανάστες που  εργάζονται  ανασφάλιστοι και  απροστάτευτοι,  μα για το σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας. Θέλουν, και στην Ελλάδα, να μπορούν να εγκαταστούν ΕΟΖ σε περιοχές της χώρας, και με τις ανάλογες ρυθμίσεις να  επιτρέπουν και να απαγορεύουν  την είσοδο σε αυτές, σε όποιους και όσους θέλουν. Όποιος πχ  «έχει παράλογες απαιτήσεις» ή/και «συντεταγμένα παρακωλύει» την παραγωγή δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στην ΕΟΖ! Και τελείωσε εκεί, κάθε διεκδίκηση καλύτερης ζωής / αμοιβής.

Στο ΕΠΑΜ αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με αναγωρισμένη επιτυχία στην αποτροπή της δημιουργίας τέτοιων  καθεστώτων δουλείας που επιβάλλουν οι ΕΟΖ:
Στην Θράκη  με την πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ Έβρου, και στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ  απετράπη η δημιουργία  τους στο τριεθνές σύνορο,  από την «μεταξένια» και ομοεθνή μας Κατερίνα Καραγιάννη, στενή, και υπερήφανη, συνεργάτιδα των  Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και  Γιόζεφ Άκερμαν (η ίδια το αναφέρει  στην espresso ***). Επίσης  η ίδια συμμορία  των πλασιέ,  εποφθαλμιά τα κοιτάσματα Γεωθερμίας της Σαμοθράκης.
Σχεδόν παράλληλα, βοηθήσαμε  να μην γίνει ΕΟΖ και στο Πωγώνι Ιωαννίνων  παρά την θετική αρχική απόφαση του υπνωτισμένου Δημοτικού Συμβουλίου εκεί.
Το ΕΠΑΜ , δεν θα μπορούσε να είχε καταφέρει τίποτε από όλα αυτά όμως, εάν δεν είχε ως μέλη του άνθρωπους που αγωνίζονται , αφιλοκερδώς, για την λευτεριά και την ανεξαρτησία τη δική τους και της πατρίδας τους. Σε αυτούς οφείλουμε την επιτυχία των αποτροπών αυτών και πολλών άλλων ακόμη που δεν αναφέρω εδώ. Κανείς «πεφωτισμένος ηγέτης» δεν είχε την επιφοίτηση ούτε την πληροφορία  «από μέσα». Γιατί δεν  είμαστε «από μέσα»!  Όλοι μας ως απλά μέλη σε ένα συλλογικό αγώνα, συνεργαζόμαστε από κοινού ,  όπου και όσο μπορεί ο καθένας μας, για να ξαναδούμε ανεξάρτητη  και ελεύθερη και δυνατή την πατρίδα μας , για να μπορούν  τα παιδιά μας να έχουν ένα μέλλον, ή να το χτίσουν έστω, εκ νέου, σε γερό θεμέλιο!

Εσύ τι πρέπει να κάνεις; 3 απλά πράγματα:

round logo

ΕνημερώσουΟργανώσουΑντιστάσου!

Δεν περισσεύει κανείς. Η θα μας νικήσουν οι €υρωκηφήνες,  ή θα τους διώξουμε μια ώρα αρχύτερα !

Αναφορές:
*  1. (πηγή) : Tech Companies Adopt Astroturf to Get Their (Wicked) Way
** 2. πηγή Κίνα με  πολύ  σκληρές εικόνες
*** Εspresso «Ο φίλος μου ο Γιούνκερ και ο Ακερμαν»

Θανάσης Ζανιδάκης – Μέλος πυρήνα ΕΠΑΜ Ιλίου 

Advertisements

Posted on 23 Απριλίου 2014, in Αρθρογραφία μελών ΕΠΑΜ, ΚΑΤΟΧΙΚΑ, Κοσμος, ΝΕΑ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: