ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

Το σκεπτικό από το οποίο προέκυψε η παρακάτω περιγραφόμενη πρότασή μου είναι το ακόλουθο:

Ένα χρόνο μετά την πραξικοπηματική και προδοτική υπαγωγή της χώρας και του λαού μας στις αρπακτικές διαθέσεις  της διεθνούς των χρηματαγορών και μετά από τις μάλλον συμπαθείς και προτρεπτικές για δράση ειρωνείες πολλών ευρωπαϊκών λαών, όπως «Ησυχία οι Έλληνες κοιμούνται» κ.ά.,  είδαμε επιτέλους να γιγαντώνεται στην πατρίδα μας αυτό που ονομάστηκε κίνημα των πλατειών, γέννημα του οποίου είναι και το Μέτωπό μας. (Ας μην ξεχνάμε εδώ το προειδοποιητικό «ηλεκτροσόκ» στο οποίο υποβλήθηκε η Ελληνική Κοινωνία τρεις ημέρες προ της υπογραφής της προδοτικής «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης» με τον εμπρησμό της Marfin στην διαδήλωση της 5ης Μαΐου 2010).

Το Πολιτικό Κατεστημένο φαίνεται ότι αντιλήφθηκε πολύ καλά την απειλή για την επιβίωσή του και σχεδίασε την αντεπίθεσή του. Έτσι σκλήρυνε πολύ περισσότερο τα άγρια, απρόκλητα και αιματηρά χτυπήματα των ΜΑΤ, με αποκορύφωμα την πολεμικού τύπου επιχείρηση της 12/2/2012  όταν οι αυθόρμητοι και μη οργανωμένοι διαδηλωτές έφθασαν να ξεπερνούν σε πλήθος το ένα εκατομμύριο.

Όμως παράλληλα με την δια της φυσικής, σωματικής βίας κατατρομοκράτηση των εξεγερμένων, το καθεστώς κατόρθωσε και επέβαλε στην πλειοψηφία του λαού ως κυρίαρχα τα ιδεολογήματα που επινόησε αυτό και οι πάτρωνές του περί προσπάθειας για σωτηρία από μια απειλή που εκείνος δεν αντιλαμβάνεται, περί ταχείας επιστροφής στην ανάπτυξη, περί επίτευξης πλεονασμάτων και παύση της ανάγκης για νέο δανεισμό, το περίφημο success story, ενώ η καταστροφή και λεηλασία της χώρας μας καθώς και η αποδυνάμωση όποιας ισχύος της έχει απομείνει, οικονομικής αλλά και στρατιωτικής, συνεχίζονται συνειδητά, μεθοδικά και συστηματικά. Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα, ενώ εκφασίζεται όλο και περισσότερο, ενοχοποιεί τον λαό γιατί δήθεν αυτός με την ψήφο του έχει επιλέξει ελεύθερα και δημοκρατικά όλη αυτή την καταστροφική πορεία της κοινωνίας μας, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια του λαού να μην μετατρέπεται σε οργή και αντίσταση αλλά σε απόγνωση, μοιρολατρία και κατάθλιψη.

Εκτιμώντας ότι κάπως έτσι συνοψίζονται επιγραμματικά οι λόγοι που το λαϊκό κίνημα υποχώρησε μετά τον Φεβρουάριο του 2012, υποβάλλω στο 3ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. την ακόλουθη πρόταση, με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχρής και καταιγιστικής προπαγάνδας του ψευδεπίγραφου πολιτικού μας συστήματος, την αποκάλυψη της ολιγαρχικής και αντιδημοκρατικής φύσης του, την εκπαίδευση των συμπολιτών στο τι εστί Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία ενώ βιώνουμε τα αντίθετά τους και την οργάνωση της όσο το δυνατόν πιο πλατιάς αντίστασής του ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της νέας κατοχής.

Προτείνω λοιπόν, ανάληψη πρωτοβουλίας από σύσσωμο το Ε.ΠΑ.Μ., Πυρήνες και Όργανα, για την δημιουργία ενός ευρύτερου πολιτικού χώρου, (χώρου πολιτικής ζύμωσης, μαθήτευσης και εκπαίδευσης, πολιτικής διαπαιδαγώγησης, και γενικώς πολιτικής άσκησης), όπου με την συνδρομή όσων ενώσεων, κινήσεων, κινημάτων, και πάσης μορφής συλλογικοτήτων όπως αλλιώς ονομάζονται, και φυσικά μεμονωμένων πολιτών, προσωπικοτήτων και ειδικών επιστημόνων που πρεσβεύουν, επιθυμούν και επιδιώκουν για την πατρίδα μας την επικράτηση Δημοκρατίας, Λαϊκής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της ιδεολογικής αντίστασης των ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας μας, ενάντια στην πανίσχυρη και περίτεχνη προπαγάνδα του κατεστημένου και παράλληλα να γίνει κατανοητή η ανάγκη της συμμετοχής όλων στην οργανωμένη Αντίσταση για το γκρέμισμα του σάπιου καθεστώτος. Να γίνει αντιληπτή από όλο τον λαό η διαφορά της έννοιας του ελεύθερου πολίτη από την έννοια του υπάκοου-υπηκόου μιας ανώτατης αρχής πάνω από τον «κυρίαρχο λαό».

Το τι και πώς μπορεί να επιτευχθεί θα το δείξει η ζωή, αλλά εκτιμώντας ότι παρά την διαφαινόμενη απόγνωσή του, ο λαός μας δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να εκραγεί, κρίνω ότι πρέπει να αποκτήσει σαφή πολιτικό προσανατολισμό, ώστε να ακυρώσει την έσχατη άμυνα του πολιτικού συστήματος που είναι να στρέψει τον μισό λαό εναντίον του άλλου μισού.

Με εκτίμηση, Κώστας Δημόπουλος

Πυρήνας Πετρούπολης, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων

Advertisements

Posted on 25 Σεπτεμβρίου 2014, in Αρθρογραφία μελών ΕΠΑΜ. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: