Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου

Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου

Τώρα, ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς μπορείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ήσυχης (είτε από ιδιώτευση, είτε από  τιμωρητική διάθεση) αποδοχής σου, στα μέτρα που δέχθηκες χωρίς αντίδραση. Παρέδωσες τα όπλα, ενώ τα είχες στα χέρια σου. Παρέδωσες ο ίδιος τα δικαιώματα του πολίτη, στο όνομα της αταραξίας σου και της δήθεν νοικοκυροσύνης του κράτους…

Και δεν έτρεξε σταγόνα αίμα με βία, μόνο χύθηκαν εκατομμύρια δάκρυα . Τα δάκρυα τους δεν θα σε πονάνε, νόμιζες . Όμως τα δάκρυα τους στέρεψαν και τώρα ξεκινάει το πανηγύρι σου, ήσυχε συμπολίτη μου . Οι Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου, γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και… τις ξαπλωτές σου.

Άκου λοιπόν, τι έχει γίνει στην χώρα ώσπου να ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου.

Περιουσία

Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις το μήνα: Μία στην τράπεζα και μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν, οπότε θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Υγεία

Αν τυχόν αρρωστήσεις, το φθηνότερο και λιγότερο φάρμακο θα σου είναι αρκετό, κι αυτό αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην άνω τάξη, όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων, για όσους πιστεύατε χρόνια για την ομότιμη κοινή Ευρώπη της μίας ταχύτητας.

Τις εξετάσεις που θα χρειάζεσαι θα τις ορίζει η λίστα του εκάστοτε ευρώδουλου υπουργού και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. Το κορμί σου, έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους, αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε πα’να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο οργανισμό (έως ανακαλύψεις ότι κανένας δεν είναι τελικά ο αρμόδιος ). Αλλά δεν πειράζει, με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν, μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.

Μισθοί – Εισόδημα

Το εισόδημά σου, -που σήμερα το θεωρείς  χαμηλό (αν το έχεις ακόμα)- θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας και όχι με τη δουλειά σου. Να θυμάσαι όμως, ότι τουλάχιστον για τα 25 επόμενα χρόνια οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (όπως σε πείθουν σήμερα), γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου, τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν εκπαιδευμένους, φθηνούς εργαζόμενους.  Βέβαια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι, ακόμα κι εσύ που θα σου μένουν 200 (το πολύ) ευρώ/μήνα εισόδημα ή σύνταξη, φθάνει να μην είσαι άνεργος.

Αν εξαντληθείς δε, από τη 12ωρη “εργασία” σε βάζουν σε μία ιδιωτική κλινική (καθώς οι δημόσιες θα έχουν φαλιρίσει μαζί με τα ταμεία) και θα είσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”, οπότε τεμαχίζεσαι, πωλείσαι και όλα καλά, πάμε στον επόμενο (υπάρχουν ΚΑΙ “μετανάστες”) . Ενώ η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια, οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτο-πνεύνονά σου. Φυσικά, μην περιμένεις να δικαιωθείς από τη δικαιοσύνη, γιατί ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας δεν προβλέπει πλέον ανοικτές δίκες…

Ασφάλιση – Ταμεία

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν όπως τα θυμάσαι. Θα έχουν φαλιρίσει και θα τα ορίζουν οι μεγάλες εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι, μέσω του ιδιωτικού ασφαλιστικού φορέα που θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται  ο εργοδότης εναντίον σου, π.χ. για την αρρώστια σου ή το εργατικό «ατύχημά» σου και μετά εσύ.

Αν πεθάνεις κιόλας, καλύτερα, θα κονομήσουν, τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου, ακόμα και αν δούλευες 500 χρόνια. Α ναι και μην περιμένεις η χήρα σου να πάρει την σύνταξή σου ή να είσαι άρρωστος και να πληρώνεσαι για πολύ (αλλ’ αυτά είναι μικρά γράμματα) στα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Αγροτικά – Χωράφια

Εσύ πονηρούλη, που νόμιζες στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι, αν δεν τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό σου και θα είσαι άνετος, πριν το κάνεις, διάβασε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον “αναπτυξιακά” έργα ιδιωτικών συμφερόντων, όπως π.χ. η El Dorado. Σύμφωνα με το “δημόσιο” συμφέρον, το παρακράτος έχει βάσει νόμου, το δικαίωμα να πραγματοποιεί αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιασδήποτε ιδιωτικής επένδυσης.

Η εταιρεία λοιπόν θα είναι βάσει νόμου, ο επιφανειούχος και δεν θα την κουνάει κανείς, εις τον αιώνα τον άπαντα. Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία επόμενη μέρα εκεί που ήταν το χωριό σου, θα δεις ένα fast-track εργοστάσιο. Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση, διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ ανά τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή, αν τα οικονομικά του κράτους δεν θα είναι (όλως τυχαίως) σε ύφεση.

Οι υπόλοιποι δε, των οποίων τα χωριά δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό, ας μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν πατάτες και θα ζούν, γιατί τα μαντάτα λένε, ότι μετά την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και στη φυλακή για ελεύθερη καλλιέργεια πατάτας, όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για καλλιέργεια Ινδικής κάνναβης.  Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν, άρα θα επιβαρύνεται με διατάξεις και φόρους.

Επίσης, οι σπόροι της εταιρείας που αγόρασες, δεν φυτρώνουν δεύτερη χρονιά, άρα του χρόνου θα πρέπει να ξαναγοράσεις και μαζί μ’αυτούς και το -ίδιας εταιρείας- φυτοφάρμακο αλλιώς φυτά γιόκ.

Δημόσια Ύδατα

Επίσης μην ξεχνάς, πως ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει. Όσο μπορείς λοιπόν, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. Από τα καλύτερα νερά της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; Ήδη στην Ιρλανδία που “βγήκε επιτυχώς” από το μνημόνιο, το νερό πλέον πληρώνεται, ενώ μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. Κι’ αυτό λοιπόν το δεδομένο αγαθό, που δε σε ένοιαξε αν ιδιωτικοποιηθεί, σύντομα θα είναι προϊόν.

Άλλωστε τι νόμιζες, άσκοπα έδιναν δωρεάν, εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο; Νομίζεις πως για οικολογικούς σκοπούς, άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε.;

Ή μήπως νομίζεις πως οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης, θα μείνουν σε ελληνικά χέρια; Θα πωληθούν λόγω χρεών και μαζί με αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις (που μόνο τυχαία δεν ιδρύθηκαν ως επιχειρήσεις ανεξάρτητες από τους Δήμους), καθώς τα οικονομικά των καλλικρατικών Δήμων (και πάλι όλως τυχαίως) είναι σε ύφεση.

Πράσινη και Θαλάσσια Ανάπτυξη

Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει να “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες, χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το “πράσινο” δάνειο. Σε έναν ιδιοκτήτη άντε σε δύο, θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; Και για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου με την δήθεν “Γαλάζια Ανάπτυξη” ακόμα και τον γαύρο, που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον σαν αστακό. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έρχεται, περίμενέ τη, μαζί με Τούρκους, Αιγύπτιους, Ιταλούς και πολλούς άλλους.

Φόροι – Πολυεθνικές

Για το τι είναι, σήμερα η Ελλάδα, φαίνεται από το νόμο, όπου ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα, θα έχουν φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα. Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα όταν σταθείς για έλεγχο απέναντι στον εφοριακό και θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας (εντός ή εκτός) και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο και όχι νομιμόφρονα κάτοικο αυτής της χώρας, έ είτε θες να το καταλάβεις είτε όχι, αυτός θα είσαι εσύ, Έλληναρά μου. Δεν είναι η Ελλάδα, η μοναδική χώρα δανείων υποτελής. Είναι όμως, η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει παραδώσει μόνο την εθνική της κυριαρχία, αλλά την σωματική και συναισθηματική ελευθερία των πολιτών της και αυτά υπό “δημοκρατικό” καθεστώς.

Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι, γνωρίζοντας πως στους Έλληνες, δεν συμφέρει να κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά να τους διασπάς χρόνια, σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και να γκρεμίζεις αργά και σταθερά τα γεφύρια μεταξύ τους.

Έκτισαν λοιπόν μία πολυσύνθετη κατσαρόλα στην οποία πέσαμε όλοι μέσα, ανεξαιρέτως τι  θεωρούσε ο καθένας μας ιερό, άλλος τις αξίες του και άλλος τον κώλο του. Τώρα ανεβάζουν αργά-αργά τη θερμοκρασία, ώστε να μην πηδήξουμε έξω.

“Συμπολίτευση, συμπολιτευομένη αντιπολίτευση και αντιπολίτευση”, ήταν τα όπλα των εχθρών σου, δήθεν “Φιλελλήνων”. Όσοι σε πατρωνάρουν απο το ’21 σιγά μην άλλαζαν την συνταγή στο τελευταίο τους χτύπημα, μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη χώρα . Απλώς άλλαξαν τους κοκορομάχους και πάλι από την αρχή. Ο ιστός τους στην Ελλάδα διαρκώς εξυφαίνεται.

Μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει. Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα, όχι ως άυλη έννοια, αλλά ως άνθρωποι που την αποτελούσαν, ενώ το δικό σου κόμμα …. άσε να μην το πω.

Η παλιά γνωστή σου,

Κασσάνδρα

Posted on 28 Σεπτεμβρίου 2015, in Αρθρα πυρήνων ΕΠΑΜ, Αρθρογραφία μελών ΕΠΑΜ, Αντίσταση, ΕΠΑΜ, Εκλογές, Ελλαδα, ΚΑΤΟΧΙΚΑ, Κοσμος, ΝΕΑ, Πλειστηριασμοί, Σκουριές, Χρυσοθήρες, Χούντα. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: